Založ si blog

Zásahy NAKA

V súvislosti s odhaľovaním trestnej činnosti v predchádzajúcom období sa využívajú zásahy NAKA pri zatýkaní podozrivých osôb. Súhlasím, aby sa objektívne vyšetrila nezákonná činnosť osôb, ktoré sa takejto činnosti dopustili. To je v poriadku. Nemôžem však súhlasiť s formou, akou sa deje zatýkanie podozrivých osôb. Výstižne na to poukazuje aj sťažnosť dcéry zadržaného p. Brhela. Vtrhnutie komanda po zuby ozbrojených policajtov so samopalmi namierenými na nič netušiacich bezbranných ľudí, to sa dá porovnať len so zásahmi jednotiek gestapa. Aké psychické následky to môže mať na týchto ľudí? A čo keď sú v byte malé deti? Tým to môže spôsobiť celoživotnú psychickú traumu. Čo na to hovorí pani ombudsmanka – ochrankyňa ľudských práv? Čo na to hovorí detská ombudsmanka? Čo na to rôzne ľudsko-právne organizácie, ktorých je ako maku? Nepočul ani nečítal som, že by niekto z uvedených na tieto praktiky patrične reagoval. Sú to metódy policajného štátu s diktátorskými praktikami p. premiéra. Kde sú naše „objektívne“ médiá a novinári?

Ide o zatýkanie podozrivých osôb, voči ktorým nebolo oficiálne vznesené obvinenie. Myslím, že takýmto postupom sú porušované základné ľudské práva a je porušovaná ústava SR i listina ľudských práv EU. Zato, ak sa niečo takéto udeje v Rusku či Číne sú médiá plné rozhorčených správ a komentárov, ako sa tam porušujú ľudské práva.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2607x
Priemerná čítanosť článkov: 2607x

Autor blogu

Kategórie

Archív